PocetnaO namaManifestStrategijaAkcijeKontaktUkljuci se  

Југ Србије остао без возова

Путнички возови из Ниша ка Прокупљу, Зајечару, Куршумлији, Мердару и Димитровграду укинути су одлуком „Железница Србије“. Путнички возови на овим линијама већ месецима су ишли нередовно, сада више не саобраћају, а у „Железницама“ тврде да је обустава саобраћаја привремена док не дођу нове гарнитуре, а то би требало да се деси тек следеће године. Путници који су користили превоз железницом жале се да сада морају да плаћају скупље аутобуске карте, што је за многе грађане сиромашног југа Србије велики издатак.
09. 06. 2011.   BLIC детаљније...
ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА ПО МЕРИ ГРАДОВА И ОПШТИНА 
СКГО поздравља све иницијативе и предлоге који су усмерени ка суштинској децентрализацији у Србији и позива све заинтересоване чиниоце јавног живота у Србији на даљи дијалог о измени бројних прописа, реформи система локалне самоуправе и даљим правцима децентрализације у Србији.
08. 06. 2011.   SKGO детаљније...
Више новца локалним самоуправама

"Мислим да је то нормално и поштено, и начин да покажемо да нам је стало не само до развоја Београда него и до развоја читаве Србије", рекао је Ђилас и прецизирао да ће, на тај начин, неразвијеним општинама Београд сваке године трансферисати око четири милијарде динара.

06. 06. 2011.   TANJUG детаљније...
СИСТЕМ У СРБИЈИ ОСТАО ИСТИ

- Нема ни говора да има наде да се нешто промени у скорије време. Имам исто мишљење као и пре 20 година. Треба променити систем и тада ће се и људи променити. Нама су потребни млади људи са новим идејама - нагласио је Панић у интервјуу који је дао Фонету.

06. 06. 2011.   PRESS детаљније...
Критика развоја система информисања
Скупштина града Крагујевца критковала је данас Нацрт стратегије развоја система јавног информисања у Србији, јер се у том предлогу не помињу регионални јавни сервиси.
06. 06. 2011.   BETA детаљније...
ЗА ПИРАМИДАЛНУ ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈУ

- Сваке године 60.000 нових Чарнојевића јужно од Бубањ потока сели се у Београд, где их не чека ништа осим ТВ илузије о добром животу - закључио је Драшковић.

03. 06. 2011.   PRESS детаљније...
АПСУРДИ ЦЕНТРАЛИЗАЦИЈЕ
Ево примера: седиште „Железнице Србије“ налази се у општини Стари град, и порез на доходак запослених у „Железници“ из ужичког краја „одлази“ у ову београдску општину. Буџет престонице је тако рела-ксиран и видимо да у њему има простора за помоћ пензионерима, трудницама, студентима.
31. 05. 2011.   Decentralizator br.7 детаљније...
ЈУРЕЊЕ СОПСТВЕНОГ РЕПА

Процес претварања Србије у државу главног града, а која је остатку земље стечајни управник, далеко је одмакао, мада није ушао у неповратну фазу. Али та спирала увећања и обогаћивања Београда, а смањивања и осиромашивања остатка земље, мора да под хитно обрне правац, иначе ће Београд постајати све супериорнији и све омраженији, а простор јужно од Бубањ потока и северно од Бесног фока све опустошенији и све кивнији.

31. 05. 2011.  Decentralizator br.7 детаљније...
УРАДИТИ ЕКОНОМСКУ РАЧУНИЦУ ЗА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈУ

"Пре две године сам рекао да је децентрализација и регионализација најважнији политички задатак наше земље, али, истовремено, то не сме да значи и укидање финансијског поретка у Србији", истакао је Тадић у Нишу.

31. 05. 2011.   TANJUG детаљније...
Трансфери посебно значајни за неразвијене општине

На питање да ли УРС може да очекује подршку ДСС по питању измена закона неопходних за децентрализацију, међу којима су измене о финансирању локалне самоуправе, о изборима председника општине и градоначелника, као и о јавној својини, Петковић је одговорио да је одлука о томе на Председништву странке.

30. 05. 2011.  TANJUG детаљније...
   
   

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

 

 

 

 

 

 

 

СТАРИЈЕ ВЕСТИ    страна    1    2    3   4     5    6    7    8    9    10  ... Почетна    О нама    Манифест    Стратегија    Акције    Контакт    Укључи се
www.juznapruga.rs © ЈУЖНА ПРУГА 2010